
Сәбіз қосылған салаттар
1.
Құрамы:
1) 300 г – сәбіз;
2) 400 г – алма;
3) 1 стакан – ұсақталған жаңғақ;
4) 150 г – майонез;
5) салат жапырағы
Жасалуы: Сәбізді үлкен үккіштен өткізіңіз немесе ұзыншалап кесіңіз. Тазаланған алманы ұзыншалап тураңыз. Грек жаңғағын сәбіз және алмамен араластырып, майонез, тұзды қосып, араластырыңыз. Дастарханға ұсынар алдында салат жапырағымен әсемдеп беруге болады.
2.
Құрамы:
1) 500 г – сәбіз;
2) 250 г – алма;
3) 2 ас қасық – мейіз;
4) 1 стакан – майонез;
5) 1 ас қасық – қант;
6) лимон қышқылы
Жасалуы: Мейізді қайнаған суға салып, 25-30 минуттай жібітіп қойыңыз. Сәбіз, алманы жіңішке ұзыншалап турап, қаймақ, мейіз, қант, тұз, лимон қышқылымен жақсылап араластырыңыз.
3.
Құрамы:
1) 400 г – сәбіз (пісірілмеген);
2) 100 г – кептірілген өрік (курага);
3) 100 г – қаймақ;
4) тұз, қант – дәміне қарай;
5) ақжелкен (петрушки)
Жасалуы: Сәбізді ірі үккіштен өткізіп, кептірілген өрікті кесіп, лимонды дәндерінен тазалап, оны қабығымен бірге ұсақтап тураңыз. Барлығын араластырып, тұз, қант, қаймақты қосып, бетіне ақжелкен (петрушки) себіңіз.




