Жастар порталы
Сәбіз қосылған салаттар
137 0 aiko

Сәбіз қосылған салаттар

Ас - адамның арқауы

1. 

Құрамы:

1) 300 г – сәбіз;

2) 400 г – алма;

3) 1 стакан – ұсақталған жаңғақ;

4) 150 г – майонез;

5) салат жапырағы

Жасалуы: Сәбізді үлкен үккіштен өткізіңіз немесе ұзыншалап кесіңіз. Тазаланған алманы ұзыншалап тураңыз. Грек жаңғағын сәбіз және алмамен араластырып, майонез, тұзды қосып, араластырыңыз. Дастарханға ұсынар алдында салат жапырағымен әсемдеп беруге болады.


2. 

Құрамы:

1) 500 г – сәбіз;

2) 250 г – алма; 

3) 2 ас қасық – мейіз;

4) 1 стакан – майонез;

5) 1 ас қасық – қант;

6) лимон қышқылы

Жасалуы: Мейізді қайнаған суға салып, 25-30 минуттай жібітіп қойыңыз. Сәбіз, алманы жіңішке ұзыншалап турап, қаймақ, мейіз, қант, тұз, лимон қышқылымен жақсылап араластырыңыз. 



3. 

Құрамы:

1) 400 г – сәбіз (пісірілмеген);

2) 100 г – кептірілген өрік (курага);

3) 100 г – қаймақ; 

4) тұз, қант – дәміне қарай;

5) ақжелкен (петрушки)

Жасалуы: Сәбізді ірі үккіштен өткізіп, кептірілген өрікті кесіп, лимонды дәндерінен тазалап, оны қабығымен бірге ұсақтап тураңыз. Барлығын араластырып, тұз, қант, қаймақты қосып, бетіне ақжелкен (петрушки) себіңіз. 

Ет қосылған салаттар Ет қосылған салаттар
1. Құрамы: 1) 200 г – суға піскен немесе бұқтырылған ет; 2) 100 г – суға піскен картоп; 3) 100 г – маринадталған қияр; 4) 150 г – свежий қияр; 5) 4
Сыр, брынза, ірімшік (творог) қосылған салаттар Сыр, брынза, ірімшік (творог) қосылған салаттар
1. Құрамы: 1) 500 г – гүлді қырыққабат (цветная капуста); 2) 50 г – сыр 3) 50 г – пияз; 4) 40 г – сұйық май; 5) 40 г – сіркесу (уксус); 6) тұз
Жеңіл әрі орай салаттар Жеңіл әрі орай салаттар
1. Редис (шалғам) және қиярдан жасалатын француз салаты Құрамы:                             1) 2 шт – қияр; 2) 1 байлам (пучок) – редис;  3) 1 шт –
Күріш қосылған салаттар Күріш қосылған салаттар
Құрамы: 1) 100 г – аскөк (укроп); 2) 300 г – күріш; 3) 100 г – майонез; 4) 20 г – лимон шырыны; 5) тұз 
Гүлді қырыққабаттан (цветная капуста) жасалатын салаттар Гүлді қырыққабаттан (цветная капуста) жасалатын
Құрамы :  500 г – гүлді қырыққабат (цветная капуста); 100 г – брынза; 2 ас қасық – ұсақталған грек жаңғағы; 2 ас қасық – ұсақтап туралған көк пияз
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Пікір білдіру
код көрінбесе қайта басыңыз
×