Жастар порталы
Наурыз көже
241 0 aiko

Наурыз көже

Ас - адамның арқауы

Наурыз көже - Ұлыстың ұлы күні жасалатын қасиетті ас. Оған тары, арпа, бидай, бұршақ, күріш сияқты жеті түрлі дән мен ақ қосылады. Түркі халықтарының ұғымында жеті саны қасиетті саналғандықтан, наурыз көжеге жеті түрлі дәм қосылады. Оған қоса, ол - тоқшылық пен ырыс құттың жоралғысы. Төменде наурыз көженің даярлану үлгісін ұсынып отырмыз.

Құрамы:
1 келі ет
Қазы, қарта
100 грамм бидай
100 грамм күріш
100 грамм жарма (перловка)
100 грамм тары
Тұз
3 литр су
1 литр айран
Қазанға су құйып, ет, қазы-қартаны салып, қайнатыңыз. Алғаш қайнағанда сорпаның көбігін алуды ұмытпаңыз. 1,5-2 сағаттай қайнатып, етті сүзіп алыңыз. Енді дәндерді жақсылап жуып, бірінші бидайды салып, 5 минут қайнатыңыз. Екінші жарманы және күрішті салып,. 5 минут қайнаған соң, тарыны салыңыз. Талғамыңызға қарай тұздаңыз. Дәндер пісіп болды-ау дегенде оттан түсіріп, салқын жерге қойыңыз. Қазаннан түсірілген еттерді ұсақтап турап, барлығын сорпаға айранмен қосып араластырыңыз. 
***
Наурыз көже
  құрамы:
  • 0,5 кг жылқы еті
  • 100гр қазы
  • 0,5кг қой еті
  • 2,5лит су
  • 100 грамм бидай
  • 100 грамм күріш
  • 100 грамм жарма
  • 100г тары
  • тұз;
  • айран-1 стақан;
  • құрт
Наурыз көже дайындау әдісі:
Етті жуып, қазанға суға саламыз. Су бір қайнағанда көбігін алып, тұздаймыз. Ет піскенше отын басып қоямыз. Күріш, бидай, жарма тарыны қосып, пісіреміз. Барлығы піскен соң айранды құйып жақсылап араластырамыз.

Дереккөз: https://ult.kz/post/nauryz-kozhe-kalay-dayyndalady
Микротолқынды пеште (микроволновка) дайындайтын бутербродтар Микротолқынды пеште (микроволновка) дайындайтын
Аталған құрамдардың мөлшерін өз қалауыңызша көбейтуіңізге болады. 1. Сырмен ыстық бутерброд Құрамы: 1) 4 тілім нан; 2) 50 г – сыр; 3) 1 – жұмыртқаның
Ет қосылған салаттар Ет қосылған салаттар
1. Құрамы: 1) 200 г – суға піскен немесе бұқтырылған ет; 2) 100 г – суға піскен картоп; 3) 100 г – маринадталған қияр; 4) 150 г – свежий қияр; 5) 4
Күріш қосылған салаттар Күріш қосылған салаттар
Құрамы: 1) 100 г – аскөк (укроп); 2) 300 г – күріш; 3) 100 г – майонез; 4) 20 г – лимон шырыны; 5) тұз 
Шаш майлана берсе Шаш майлана берсе
Егер шаш майлана берсе:     100 грамм шамасындағы көк жуаны ұсақтап турап, езіп, бойындағы бар сөлін сығып алыңыз
ШАШЫҢЫЗДЫҢ ƏДЕМІ БОЛУЫ ҮШІН ПИЯЗ ҚАЙНАТПАСЫ ШАШЫҢЫЗДЫҢ ƏДЕМІ БОЛУЫ ҮШІН ПИЯЗ ҚАЙНАТПАСЫ
Пияз  шелухасымен əдетте біз не істейміз? Қабығын аршып оны қоқыс шелегіне тастаймыз. Бұл негізінен қалдықтар. Бекер олай жасайсыздар. Келесіде олай
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Пікір білдіру
код көрінбесе қайта басыңыз
×