
Мерекелік шоколадты торт
-Торт құрамы:
-Сары май – 100 г
-Жұмыртқа – 3дана
-Қара шоколад – 100 г
-Ұн – 1 стакан
-Қант – 0,5 стакан
-Жеміс шырыны – 3 ас қасық
-Разрыхлитель 5 г
Креміне:
-1 плитка қара және сүтті шоколад – 100 г
-Сары май – 200 г
-Жұмыртқа – 1дана
-Қант ұнтағы 0,5 стакан
Дайындау рецепті:
-Бірінші тәтті нандарымызды дайындап аламыз. Жұмыртқамыздың сарысын жарып, қантпен араластырамыз. Шоколад пен сары майды ерітіп араластырып жұмыртқа мен қанттың үстіне құямыз. Ал жұмыртқамыздың ағын жақсылап көпіргенше араластырамыз. Ұнға разрыхлительді қосып, жұмыртқанын ағын қосып, араластырамыз. Екі қоспамызды қосамыз міне қамырымыз дайын. Енді микратолқынды пешке арналған ыдысымызды алып қамырымызды құйып пісіреміз.
Бисквитіміз дайын болғанша кремімізді даярлап аламыз. Бұл үшін қант ұнтағымен жұмыртқамызды және 200 грамм сары май және ерітілген жарты шоколадбарлығын жақсылап араластырамыз.
Дайын болған бисквитімізді бірнеше бөлікке бөлеміз. Әр бөлігіміздің арасына жеміс шырыннын және креммен жағамыз. Ең үстіңгі бетін және айналасын үкіштен өткізілген шоколад себеміз. Бетін және де өз қалауыңызша әсемдеуге болады.




